Menu

Homøopati

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Homøopatisk medicin er baseret på en speciel tilberedning, som udløser kroppens egne selvhelbredende kræfter og er uden skadelige bivirkninger. Den klassiske  homøopati baserer sig på et dybtgående kendskab til mennesket og vores iboende livskraft.

er baseret på princippet” lige helbredes ved lige” der er baseret på at aktiverMetoden immunforsvaret til at overvinde sygdomme og genoprette sundheden. Homøopati er en meget skånsom behandlingsform, som hjælper med at genopbygge den fysiske og psykiske banlance og sundhed  af både mennesker og dyr.
Ordet homøopati kommer af de græske ord “homoios”:
Vi møder det homøopatiske lighedsprincip første gang hos Hippokrates, den berømte græske læge, der levede for over 2000 år siden. Altså et godt, gammelt, bevaringsværdigt håndværk, der stadigvæk virker og lever op til nutidens skrappe krav. Det benyttes da også overalt i verden som et populært værktøj til at forstå mennesket og lindre dets lidelser uden at gøre skade.

Behandlingen blev genopdaget og videreudviklet af den tyske læge og kemiker Samuel Hahnemann der levede i perioden fra 1755-1843, han grundlagde homøopatien i dens nuværende form, og det er efter hans systematiske anvisninger der i dag undervises  i homøopati i de fleste lande. Samuel Hahnemann registrerede nøje sine forsøgspersoners sygdomme og  reaktioner og fandt ud af , at hvis en rask person indtog et stof, der havde en medicinsk virkning på en bestemt sygdom, så udviklede personen syptomer som lignede sygdommen, deraf skønnede han at dette stof så kunne helbrede se samme syptomer hos en syg.
Hahnemann gjorde den betydningsfulde opdagelse under sin forskning princippet om den minimale eller uendeligt lille dosis. dvs., at man fortynder lægemidlerne1:1.000, 1:1.000.000, 1:1.000.000.000 og mere.
Han konstaterede, at progressiv fortynding af dosen af det pågældende lægemiddel og kraftig omrystning for hver fortynding. (En såkaldt potentieringsproces.) gjorde midlet mere virkningsfuldt, da potentieringen frigør den iboende helbredende energi i stoffet. Indenfor homeøpatien er det derfor sådan, at doserne er mest virkningsfulde, når de gives i den laveste koncentration.

Homøopatisk medicin fremstilles af naturens egne materialer, og bruges i fortyndet for, og er derfor uden skadelige bivirkninger. Homøopatien er den mest udbredte alternative behandlingsform i Europa.