Menu

Psykodrama

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

”Spil dig selv som du aldrig var, så du kan begynde at være hvad du kunne blive. Vær din egen inspirator, din egen aktør, din egen forfatter, og til sidst din egen skaber.”  J.L.Moreno (psykodramaets grundlægger)

Psykodrama betyder ”sjæl i handling”, og er en kreativ, terapeutisk metode, som hjælper dig at udfolde din unikke personlighed.. I psykodrama fokuseres der på dine ressourcer, og på at frigive din spontanitet. Gruppemedlemmerne hjælper hinanden ved at spille roller de bliver tildelt.
Moreno var teatermand, psykiater og filosof, og var den første som brugte begrebet psykoterapi i begyndelsen af 1930-årene.”
Men psykodrama er også noget mere. Det er en forunderlig form for kunstudtryk, et slags spontanteater som tager i brug uventede, kreative sider af en selv.
Gennem samspil med andre, i en struktureret form, får du anledning til at udforske sider af dig selv som rummer et potentiale til udvikling og vækst.
Dette kan bringe nye perspektiver ind i dit liv og åbne op for nye handlemuligheder. Du kan få belyst temaer fra dit liv; fortid , nutid, eller fremtid, som om det sker her og nu.
Drømmer, visioner og fantasier kan spilles ud.
Morenos varemærke var spontanitet og kreativitet.
I Norge har der eksisteret en psykodrama uddannelse siden 1986, og i dag har Norsk Psykodrama Institut en uddannelse på fire niveau. I de seneste år har metoden ekspanderet kraftigt. Efterhånden bliver psykodrama brugt mange steder indenfor det offentlige, både i undervisning, supervision, lederudvikling og terap