Menu

Akupressur

4. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Det kan f.eks. være vind og vejr luft forurening  m.m., der påvirker energien via lunger og hud, eller vore forgiftede fødemidler (på grund af tilsætningsstoffer og konserveringsmidler), der forstyrrer den indre balance.

Akupressur er akupunktur uden nåle, ved at trykke på særlige krops punkter med fingerspidserne, langs med  Meridianerne påvirker man den vitale energi som kaldes Qi, det er Qien der får kroppen til at fungere og som holder os aktive, som forstærkes immunsystemet og forebygger og af hjælper mange hverdags sygdomme, som f.eks.  hovedpine- forkølelse – træthed -stress-influenza – fordøjelses problemer – gigt- blærebetændelse – ryg og menstruationssmerter.
Ved at behandle disse punkter kan man enten styrke og sprede Qién så den strømmer jævnt gemmen kroppe og skaber et harmonisk forhold mellem krop og sjæl, hvilket lindre syge symptomer. Det der sker, er at man løsner op for blokeringer i meridianerne, således at energiophobning et sted i kroppen og energiunderskud et andet kan udlignes. Ved at trykke på særlige krops punkter forstærker du immunsystemet og forebygger og afhjælper, derved mange hverdags sygdomme,

Akupressur en en meget anvendelig behandlingsform, som kan anvendes overalt ,på arbejdspladsen  i hjemmet under en rejse det eneste udstyr der behøves er et på hænder. Man kan lære sig teknikken som et selvstudium, og kan anvende teknikken hvor som helst, da det foregår uden på tøjet, så det kan praktiseres, på arbejdspladsen eller hvor man nu befinder sig.
Det er en ældgammel kinesisk terapi hvor man møder begreber som Tao, yin og yang, de 5 elementer – ild, jord, metal, vand og træ.
Begreberne stammer fra en filosofisk forklaringsmodel, der har til formål at forklare de naturfænomener, kineserne observerede omkring sig. Alle fænomener i universet er ifølge kineserne en del af den samme ultimative virkelighed Tao, universet er en helhed. Mennesket er en del af universet, et mikrokosmos holdt i gang af livsenergien kaldet Qi, som cirkulerer rundt i kroppen mellem organer og kropsdele via et ledningsnet kaldet meridianer. Qi `s cirkulation er styret af balancen mellem yin og yang og betinget af, at den kan flyde frit gennem meridianerne. Når energien flyder frit er kroppen i balance og er fri for sygdom. Sygdom opstår når udefra kommende faktorer forstyrrer energistrømmen. De større Meridianer står i forbindelse med et specifikt organ, organernes sundhed er afhængig af den uafbrudte strøm af Qi (vital energi).