- Estragon
Latinske navn: Artemisia dracunculus
Estragonsmagen kendes nok bedst fra bearnaisesauce, estragon er nem at dyrke i haverne, og kan sagtens overvintre hvis man dækker den lidt til om vinteren, den franske estragon har den kraftigste smag, smager godt i ægge-retter, og kryddersmør samt til kød, fjerkræ , fisk, salater, tomater, kryddereddike og olier.
Medicinsk:
Vandrivende hjælper mod gigt især slidgigt hos ældre, dårlig nyre og blærefunktion, hjælper mod smerter især tandpine, dårlig fordøjelse, op pustenhed, virker appetitvækkende og giver spiselysten tilbage efter sygdom.
Plantedele: | Blade de unge skud |
Voksested: | som krydderurt i haven |
Samle tid: | hele sommeren |
Tilberedning: | 2 teskefulde friske blade til en stor kop kogende vand. |
Trække tid | 5 til 10 minutter |