- Fennikel
Latinske navn: Foeniculum vulgare
Fennikel stammer fra middelhavsområdet, og er nok mest brugt i det Italienske køkken fennikel anvendes som grøntsag rå, stegt eller kogt , den har en mild og let sødlig smag som minder om anis eller lakrids.
Medicinsk:
Styrkende og beroligende, fremmer fordøjelsen, god hvis du har tarmbesvær, modvirker luft i mave. Afkog af frøet anvendes mod krampe, kighoste, astma, migræne, mave og tarmlidelser, katar og hoste ved slaphed i fordøjelsesorganerne, teen kan også bruges udvortes som øjenbadevand.
Plantedele: | Alt kan bruges Frø, blade og stængler, stænglen bruges som grøntsag |
Voksested: | Skal dyrkes i haven helst i fed jord, med meget sol hårdfør etårig plante findes ikke vildt. |
Samle tid: | Ved modning klar til høst sidst på sommeren. |
Tilberedning | 2 teskefulde frø til 1 kop vand gives et kort opkog og skal trække i ca. 10 min. eller lav en te af frø og knuste blade og drik 3 kopper dagligt. |