Menu

Fennikel

8. januar 2017 - Danske lægeplanter planter og krydderurter

 

 

 

Latinske navn:  Foeniculum  vulgare

Fennikel stammer fra middelhavsområdet, og er nok mest brugt i det Italienske køkken  fennikel anvendes som grøntsag rå, stegt eller kogt , den har en mild og let sødlig smag som minder om anis eller lakrids. 

Medicinsk:
Styrkende og beroligende, fremmer fordøjelsen, god hvis du har tarmbesvær, modvirker luft i mave. Afkog af frøet anvendes mod krampe, kighoste, astma, migræne, mave og tarmlidelser, katar og hoste ved slaphed i fordøjelsesorganerne, teen kan også bruges udvortes som øjenbadevand.

Plantedele:   Alt kan bruges Frø, blade og stængler, stænglen bruges som grøntsag
Voksested:    Skal dyrkes i haven helst i fed jord,  med meget  sol hårdfør etårig plante findes ikke vildt. 
Samle tid: Ved modning klar til høst sidst på sommeren.
Tilberedning 2 teskefulde frø til 1 kop vand gives et kort opkog og  skal trække i ca. 10 min.
eller
lav en te af frø og knuste blade og drik 3 kopper dagligt.