Menu

Hvidløg

8. januar 2017 - Danske lægeplanter planter og krydderurter

 

 

 

 

Latinske navn: Allium sativum

Særlig kendt er hvidløget for sin bakteriedræbende virkning. Det renser både hals og tarme, bekæmper åreforkalkning og nedsætter et forhøjet blodtryk. Hvidløgets virkninger har været kendt i årtusinder. Hvidløget giver en herlig smag i maden, men er i sin tid brugt først og fremmest kendt for sin bakteriedræbende virkning, i maden inden køleskabets opfindelse. Befolkningsgrupper der spiser meget hvidløg, har færre tilfælde af kræft og kredsløbslidelser.
Lidt persille eller et æble spist efter indtagelse af hvidløg kan tage noget af lugten.

Plantedele:   Løget
Voksested:    Oprindeligt i sydligere egne end vore, men kan dyrkes i haven og i potter
Samletid: Efterår
Tilberedning:   hvidløget benyttes fed vis  kan presses eller hakkes til madlavning.
Nogle fed presset  hvidløg ,som koges op med mælk, gør underværker ved en begyndende forkølelse og ondt i halsen.