Menu

Ida P. Rolf Metoden

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Ida P Rolf Metode (strukturel integration)

Kroppen er i konstant forandrer hele livet igennem. I de gode perioder velfungerende og i balance, på andre tidspunkter sårbar og mere udsat for sygdom og skavanker

Ida P. Rolf-metoden anvendes en blid, behagelig form for bindevævsmassage (Rosenberg teknik), metoden er udviklet af Ida P. Rolf, grundlæggeren af Rolfing. Målsætningen er at rette kroppen op i forhold til tyngdekraften, så de forskellige dele af kroppen kommer i linje over hinanden.
Klienten får en væsentlig bedre kropsholdning. Det giver en bedre vejrtrækning, mere graciøse bevægelser, en bedre selvfølelse og mere energi. Når kroppen er i balance for du overskud af energi både til hverdagen og overskud til at se fremad.

Men der er mange ting der livet igennem påvirker denne balance. Stress i job og hverdag, dårlige arbejdsstillinger, dårlige vaner, små og store uheld, traumatiske oplevelser osv. Nogle af disse påvirkninger bliver siddende i kroppen og skaber ubalancer,  bla. muskelspændinger. Det vigtigste for en god kropsholdning er at fundamentet er i balance, dvs. fødderne, benene og hoftepartiet. metoden er beregnet til at frigøre  fastlåste kropsholdningen og dermed rette kroppen op til at fungere optimalt.

Det vigtigste redskab i behandlingen er bindevævsmassage, overalt  på kroppen er der bindevæv  huden består af bindevæv, og der er bindevæv rundt om muskler, knogler, sener o.s.v. Bindevævet danner således en stor sammenhængende struktur, som er meget vigtig for din krops funktion. Det er på bindevævet der arbejdes under behandlingen.

Ida P Rolf Metode består af 10 behandlinger med ca. 1 times varighed og med 2 til 6 uger mellem hver behandling

Behandlingerne er, almindeligvis, fordelt således:

1: Brystkassen, vejrtrækning.

2: Læggene og fødderne.

3: Balancering af for og bagsiden af kroppen.

4: Indersiden af benene.

5: Maven og forsiden af lårene.

6: Ryggen og bagsiden af ben og hoften.

7: Nakken, hovedet og kæben.

8: Integration af ben og hofter.

9: Skuldrene, arme og hænder.

10:Integration af hele kroppen.