Menu

Kinesisk akupunktur

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Kinese er græsk  og betyder (læren om bevægelse) Kinesiologi blev udviklet af amerikanske kiropraktorer  i begyndelsen af 1960, så det er  en af de nyere behandlingsformer inden for alternativbehandling,
Kinesiologi  er udsprunget af akupunktur-punkterne på meridianerne, som man har brugt i Kina i flere tusinde år.
Det var forskning i disse ting som førte til Kinesiologi
Man fandt ud af , at ved at påvirke forskellige punkter på meridian-banerne eller ved at arbejde med musklerne kunne man påvirke både  organer, muskler, nerver og dermed hjernen.
Meridian-banerne er kroppens energibaner, og energien løber gennem meridianerne fra det ene organ til det andet, og ud i systemet som et stort lukket kredsløb. De virker som el-ledninger til en lampe. Hvis der er brud på ledningen, er der ikke lys i lampen.
På samme måde kommer der ingen energi til de tilhørende organer og muskler. Hvis energien blokeres, kan der opstå sygdomme.
Det centrale i alle former for kinesiologi er muskeltesten – det at vi kan kommunikere direkte med kroppens egen visdom, via muskelsystemet.
Energien på de 14 medianbaner testes g herefter afbalanceres kroppen fysisk, kemisk og psykisk. Ved hjælp af den kinesiologiske muskeltest finder man frem til blokeringen, og denne fjernes ved forskellige kinesiologiske teknikker, trykmassage, fysiske øvelser, kosttilskud, blomsterterapi, homøopati m.m. for at bringe kroppen tilbage til sin optimale tilstand, som virker på det strukturelle, kemiske og psykiske i mennesket.
Alle oplysninger om dig igennem dit liv, er lagret i dig som på en computer. Ved hjælp af forskellige muskeltest, hentes denne viden frem, og den bruges som hjælp til selvhjælp. Kinesiologien er et fantastisk redskab, som kan hjælpe dig med at:
Lære at teste hvad der svækker os af f.eks. fødevarer, kosmetik, dårlig kropsholdning, tanker, følelser, m.m.
Lære at teste hvad der er gavnligt for os og  som styrker os af f.eks. fødevarer, kosttilskud, homøopati, tanker, m.m.
Lære at forøge vores selvværd og selvtillid og hjælpe dig til bedre at kunne klare stress i hverdagen.
Lære at yde førstehjælp ved smerter, slag, forstuvninger, besvimelser, mindre chok, m.m.
Lære at afhjælpe allergi og eksem
Lære at hjælpe os  til en bedre fordøjelse.
lære at forbedre kropsbevidstheden og kropsholdningen.
Lære hvor i vores dagligdag vi mister energi.
Lære os  at nå ønskede mål og hjælpe med til en bedre indlæring.
Lære os at bearbejde sorg. 

Under den efterfølgende test og afbalancering og  behandling findes der frem til de ting, du skal hjem og arbejde videre med, for at nå dit mål. Det kan være nogle refleks punkter du skal massere eller holde på, en bestemt kostplan der vil være hensigtsmæssig at følge, nogle positive programmerende sætninger, du skal arbejde med.  En sådan test og afbalancering tager ca. 1½-2 timer, der vil som regel gå 4-6 uger før det er relevant med en opfølgning.