Menu

Kinesisk natur medicin

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Kinesisk  naturmedicin , har været brugt i mere end 4000 år gamle. Man betragter mennesket som en helhed, der bør være i balance, fysisk og psykisk samt i forhold til sine omgivelser. Forskubbes denne balance af een eller flere grunde opstår ubalance, der i alvorligere tilfælde resulterer i sygdom.
Et andet vigtigt punkt i kinesisk medicin er begrebet Qi. Qi betyder energi. Qi cirkulerer som finstoflig energi gennem et netværk af energibaner, der igen samler sig i de såkaldte meridianer som tilslutter kroppens indre organer med hinanden. Det er nødvendigt, at vores Qi flyder i en konstant regelmæssig strøm til alle indre organer for at nære os og give nyt liv.

Efter gamle, traditionelle recepter anvendes urtemedicin den dag i dag til at forebygge, at organfunktionerne kommer ud af balance. Ved evt. svækkelse (sygdom) bruges individuelt tilpasset urtemedicin til genopretning.
Derudover har vejledning af den rette kost stor betydning for behandlingsresultatet.

Den kinesiske medicins professionelle hovedterapi er den internt givne urtemedicin. Denne består egentlig af både lægeurter, mineraler og visse dyriske bestanddele. Alle disse ingredienser bliver sjældent brugt alene. For det meste sættes urterne sammen i recepter på omkring 8 til 15 bestanddele. I sådan en blanding arbejder urterne sammen. Den ene urt forstærker eller afbalancerer den andens helbredende kræfter i et harmonisk hele.

De kinesiske lægeurter kan indtages over længere eller kortere tid, alt efter hvor længe lidelsen har varet, og om der er tale om en akut eller kronisk tilstand. Et behandlingsforløb følges op af en konsultation, hvor urternes virkninger gennem checkes, for derefter at finjusteres, hvis der er tale om et videre forløb. Den klassiske urte- og patent medicin er særlig egnet til at behandle:

Allergi og astma, bronkitis, hoste, eksem, psoriasis, mave-tarm problemer, irriteret tyktarm, cirkulations- og hjertebesvær, for højt eller lavt blodtryk, klimakteriebesvær, uregelmæssig og smertefuld menstruation, reumatiske lidelser, trætheds-syndrom, nervøsitet, stress og søvnbesvær etc.