Menu

Kranio-Sakral Terapi

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Kranio Sakralterapiem blev opfundet af dr. William Sutherland tidligt i dette århundrede og blev dengang brugt af læger i USA. I 1971 genopfandt dr. John Upledger ved et tilfælde denne terapi. Han gen oplivede Kranio Sakral terpien og uddannelsen blev sener åben for ikke lægeuddannede.
Den gængse mening havde indtil da  været, at kraniet var en kompakt ” rund kasse” af knogler. At kraniet var ubevægeligt i voksealderen , efter at knoglesømmene var forbenet. Men i  nogle italienske lærebøger bliver kraniets  knogler beskrevet som et fleksibelt system. Knoglesømmene  er ikke forbenede og ubevægelige , men  de passer nøjagtigt ind i hinanden , som det fineste puslespil. Imellem knoglerne  er der bindevævshinder og blodårer. Denne genopdagelse af dr. William Sutherlands glemte viden gav igen mulighed for at tro, at kraniet kunne bevæge sig. Da dr. John Uplendger ved et tilfælde under en rygmarvsoperation lagde mærke til en mærkelig puls i hinden, der dækkede en del af rygmarven nær overgangen til kraniet, undrede han sig.
Pulsrytmen var på 12 i minuttet, og fuldstændig forskellig fra de to pulssystemer i lunger og hjerte . Denne tredje puls, der måtte omfatte hjernen og rygmarven , gav nye dimensioner og ideer til hvordan den menneskelige organisme fungerer. Hvilken betydning havde den tredje puls for kroppen?.
Man kan ikke se denne pulsrytme med det blotte øje, men man kan føle den ved at placere hænderne let på kraniets flader. Langsomt udvider kraniet sig og bliver bredere og lidt kortere, herefter er der en lille pause hvorefter kraniet bliver smallere og længere. Denne pulsrytme har 6-12 perioder i minuttet, helt uafhængig af hjerterytmen og vejrtrækningen. Den er meget stabil, men kan være kraftigere i den ene side, hvis der er en skævhed i kraniets knogler. Det er ikke kun i kraniet , man kan mærke denne rytme , men overalt på kroppen. Fra kraniet bølger den ned gennem rygsøjlen til halebenet, og man kalder denne puls eller rytme for kraniosakralrytmen.
De rytmiske bevægelser udspringer fra hjernens indre, fra fire hulrum ( ventriklerne).
I det ene hulrum produceres den væske (cerebrospinalvæsken) som hjerne og rygmarven flyder i. Denne væske giver bl. a. hjernen beskyttelse mød stød og ydre påvirkninger. Omkring hjernen og rygmarven ligger hjernehinderne som beskytter mod infektioner, men disse hinder danner også en lukket beholder, som væsken flyder i. Denne væske udskiftes flere gange i døgnet, idet den siver ud gennem blodårerne i den ydre hjernehinde. Den stødvise udtømning af væsken fra ventriklerne får kraniet til at udvide sig.
Hvis der er ubalance i  kraniosakralrytmen:
Den ene side af kraniet er nogle gange mere bevægeligt en den anden. Knoglesømmene kan være fastlåste , som om de er forbenede, denne skævhed kan give sig udtryk i f.eks. Migræne, eller anden form  for smerte  i hovedet , kæbeproblemer , hyperaktive  børn, skævhed i rygsøjlen og bækken, problemer med øjne, blære eller prostata. piskesmæld i forbindelse med trafikulykker om meget mere. Disse problemer kan afhjælpes med Kranio Sakralterpien

Under behandlingen gennemgås knoglerne i kraniet. Klienten ligger på briksen og nyder behandlingen, det hele foregår med lette tryk. Klienten oplever en dyb for for afspænding.