Menu

Lægeplanter og urter

6. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Menneskeheden har haft glæde af urter fra naturen i tusindvis af år, både som mad og medicin.
Brugen af planter til helbredelse er utvivlsom  verdens ældste og mest omfattende terapi, siden menneskets barndom er kendskabet til medicinske urter gået i arv fra generation til generation. Med udviklingen af syntetiske præparater blev den direkte anvendelse af helbredende urter imidlertid glemt og noget som hører fortiden til . Undtagen i primitive samfund. Først for nylig har man igen fået øjnene op for urtemedicinen som en sikker og naturlig og billig behandlingsmetode.
Formålet med urtemedicinen er at stimulere kroppens egne helbredelses evner ved at bringe kroppen i balance og rense den.
Ligesom de syntetiske lægemidler inden for den konventionelle medicin formår urtepræparaterne at bekæmpe bakterier og vira, men i modsætning til deres syntetiske modstykker har de den fordel, at de hurtigt gør kroppen rask uden trættende  og skadelige bivirkninger.

Korrekt anvendt kan urterne kombineres med sigt på at aktivere, regulere, helbrede og styrke ethvert organ i kroppen, medmindre vævet er fuldstændigt ødelagt.
Universiteter og andre forskningsgrupper har bekræftet værdien af den traditionelle brug af hele urter, og er også begyndt med at plukke lægeplanteren på bestemte tider på dagen. Man har fundet ud af, at planterne på visse tidspunkter har højere indhold af de alkaloider , olier og andre kemiske komponenter, som udgør deres helende virkning
Urtepræparater er glimrende til sundhedspleje i hjemmet. De er milde, nemme at anvende og meget effektive især i forbindelse med en afbalanceret kost og en sund livsførelse
Der er intet der kan måle sig med en plante , der lige er plukket i haven  eller det sted, hvor den vokser vildt.  Det er en god ide at sikre sig at der ikke er sprøjtet med kemikalier, og at det er tilladt at plukke planterne.