Menu

Øje-sten

7. januar 2017 - Krystaller og ædelstene

I

 

 

 

 I visse tilfælde kan en krystalmasse indeholde små krystaller, som ligger parallelt, og derfor reflekterer lyset parallelt. Man kan slibe smykket, så overfladen virker som en samlelinse, der reflekterer alle småkrystallernes lysreflekser i en samlet stribe. Når man drejer smykket, vil lysstriben flimmer hen over stenen. Det kaldes katteøje- effekt. Det kræves stor erfaring at slibe stenen så effekten bliver optimal.

Falkeøje
Falkeøje er dybt blå. den giver overblik. Sans for de store linjer, og hjælper os til at forså sammenhæng i en uoverskuelig situation, hvis man er handlingslammet eller usikker hjælper det at stryge fingrene hen over en Falkeøjesten

Katteøje
Katteøjne er gråligt-blå. Den giver indsigt og forståelse for kroppens behov. Katteøje er en stor hjælp, når man gerne vil være bedre til at lytte til andre mennesker og til at forstå de signaler kroppen giver. Katteøje skulle også hjælpe med til at rette op på ubalancer.

Okseøje.
Økseøje er dybt blodrøde, den beroliger og giver jordkontakt, Okseøje lader os se al Jordens herlighed og naturens rige gaver. Den skulle også give os held i spil den giver skarpsindighed, følelse af nærvær og godmodighed..

Tigerøje.
Tigerøje har en gylden farvetone, den giver skarpsindighed, koncentrationsevne og snarrådighed i vanskelige og farlige situationer. Tigerøje er en god hjælp i en forhandling, fordi den hjælpe ejeren til finde ind til problemets kerne. Tigerøje giver os det fornødne mod til at handle, når vi har fundet den rigtige måde at gør tingene på.
Giver jordforbindelse, styrker overblikket, gør bekymringerne mindre, får blod til at størkne hurtigere. Tigerøje, Falkeøje og Okseøje , synes at ændre sig, når man flytter sig. De ligesom følger en med ” øjnene”

Falkeøje,  Katteøje, Okseøje, Tigerøje

Farve: Mange forskellige farver
Hårdhed:  7
Vægtfylde: 2,6
Findested: Afrika, Indien, Mexico, Sri Lanka og Østrig.