Menu

Øre-akupunktur

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Øret er et billede af, hvordan vi som foster lå inde i livmoderen, her kan man også finde enhver legemsdel, hvert organ og hver af kroppens knogler i øret.
Hvis der er lidelser i kroppen, viser det sig i øret, idet der på det respektive punkt, danner sig en hud modstand eller ømhed. Man måler disse punkter med en hudmodstandsdetektor og sætter i det område en akupunktur nål i ca. 20- 30 min., eller en lille permanent nål, der bliver siddende fra et par dage til nogle uger, hvorefter den  falder ud af selv.
Dette sker, fordi ørepunkterne har en direkte forbindelse til lillehjernen, som formidler informationer fra kropsdelen  til øret. Når kropsdelen igen er rask, sender lillehjernen en besked og hud modstanden og ømfindtligheden i ørepunktet normalisere sig, hvorved nålen ikke mere har noget fæste og falder ud.

Sammenlignet med kroppens areal er øret meget lille ,og alligevel findes der langt over 100 behandlingspunkter , som ligger meget tæt på hinanden. Det ydre øre gengiver et billede af kroppen, idet hvert organ og hvert kropsområde har sin specielle zone i øret. Ved fejlfunktion i kroppen, vil pågældende punkt i øret være ømt.

Øreakupunktur er en terapeutisk behandling og både øre- og kropsakupunktur har deres oprindelse fra Kina. Kropsakupunkturen har igennem tiden været mere eller mindre uforandret, hvorimod øreakupunkturen er af nyere dato. Teknikken bygger på den kinesiske brug af akupunktur, men den egentlige kortlæggelse af øreakupunktur stammer fra  1957 hvor det er Dr. Paul Nogier fra Frankrig som vi kan takke for øreakupunkturen som den bruges idag.
Det forbavsende ved øreakupunktur er ,at det ofte har en meget hurtig virkning , men det kræver en  nøjagtig placering af nålene, det gælder om at kende de rigtige punkt kombinationer

Øreakupunktur kan f.eks. bruges til:  Muskel og ledsmerter, rygeafvænning , hvis der skal smides nogle  ekstra kilo, kan en kostvejledning samme med øreakupunkturen hjælpe. Der er også gode resultater med rygsmerter, astma og allergier,  tobaksafvænning og eksem  Hovedpine