Menu

Organ-massage

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Hvad er formålet med Organ-massage?

Organ-massage kan hjælpe dig med at genoprette optimalt helbred og funktion i dine vitale organer. Denne blide, præcise form for massage forbedrer cirkulationen. Teknikkerne i organmassage frigør spændinger i musklerne rundt om og i selve organerne. Organmassage stammer fra osteopater (en lille gruppe læger i USA, som traditionelt arbejdede med massage som supplement til deres medicinske praksis).

Sundheden i hver eneste celle i den levende krop er afhængig af blodets cirkulation, lymfens og andre væsker. Hver gang dit hjerte slår, bliver oxygen og ernæring flyttet gennem dine arterier og kapillærer til hver eneste levende celle i din krop. Derefter samler blod og lymfe affaldsprodukterne fra cellemetabolismen og fører dem væk. Hjerteslaget pumper blodet ud i kroppens forskellige væv, men bevægelse i resten af kroppen er nødvendig for at pumpe blod og lymfe tilbage.

De forskellige dele af mave-tarmkanalen (spiserør, mave, tolvfingertarm, tyndtarm, tyktarm og endetarm) har muskler, der fører føden frem i fordøjelseskanalen. Hvis bevægelsen i disse muskler er nedsat p.g.a. arvæv efter operationer eller fra spændinger, er disse muskler mindre effektive.
Disse fordøjelsesorganer, såvel som andre organer (milt, nyrer, blære, galdeblære og lever), er afhængige af andre musklers bevægelser for at føre blodet tilbage til hjertet. Organerne er afhængige af musklernes rytmiske spænding og afspænding i de muskler, der omgiver abdomen – vejrtrækningsdiaphragma ovenover trykker ned, mavemusklerne foran trykker organerne tilbage, og musklerne langs rygraden bagtil ændrer abdomens form og rum.
Vi får stadig flere problemer, fordi vi sidder for meget både på arbejde og i vor fritid.
Enhver reduktion i cirkulationen kan skabe et problem i et organ og sænke det generelle sundhedsniveau hos individet. Hvis der har været reduceret cirkulation i flere år eller tiår, kan celler, væv eller endog hele organer blive syge.

Derfor kan organmassage – ved at forbedre bevægelse og cirkulation – hjælpe mange mennesker med at genskabe eller vedligeholde deres helbred.