Menu

Osteopati

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Osteopatien blev grundlagt af den amerikanske dr. Andrew Taylor Still. Han arbejdede med hvilke faktorer der påvirker det enkelte mennesker og hvorfor nogle bliver syge og andre forbliver raske og rørige. Doktor Andrew Still kaldte sin nye behandlingsform for osteopati denne var opbygget til at stimulere kroppens egne helbreds mekanismer da han mente at kroppen havde sit eget apotek til selv helbredelse. Systemet var oprindelig begrænset til at undersøge og behandle muskler, skelettet og blodomløbet. Behandling af kraniet og faciestrukturer blev tilført osteapatien omkring 1930 af William G. Sutherland.

Osteopati er en manuel behandlingsform som har til formål at undersøge og behandle hele den menneskelige organismen  ikke bare dele af kroppen. Målet med behandlingen er at normalisere funktions og bevægelsesforstyrrelser. Der er et nært samarbejde med en kraftige bevægelse i f.eks. et led, og funktionerne helt ned til den mindste celle i kroppen.
Osteopatisk behandling stimulere kroppen til selv at genvinde kroppens normale funktioner og derved blive i stand til at hele sig selv. Ved at korrigere kroppens bløde væv, kan osteopaten hjælpe til at forbedre leddenes bevægelse, behandlingen hjælper til at forbedre blodkredsløbet, i det berørte område, hvilket fremmer helbredelsen ved at forbedre nærings og ilt tilførelsen til vævet, samtidig med at affaldsstofferne fjernes fra vævet.

Disse ændringer kan også forbedre nervernes funktion, fordi de kan frigøre nerver, der har siddet i klemme eller fået tryk, og sikre at de får en tilstrækkelig blodforsyning.
Osteopaten kan behandle et bredt spekter af sygdomme for patienter i alle aldre: Nakkestivhed, nakkesmerter, hovedpiner, migræne, astma, slidgigt, iskias, sportsskader, rygskævheder, tennisalbue, diskusprolaps, hofte og knæskader m.m.
Ostopaten gennemgår klientens sygdomshistorie ved det første besøg, laver sin diagnose ved omhyggelig at iagttage klienten i siddende stående og gående stilling, afprøver måske reflekszoner, undersøger bevægeligheden af led og vævene rundt om disse. Osteopaten bruger et bredt spekter af manuelle teknikker, let massage, små rytmiske bevægelser  på smertestedet  og den populære opfattelse er at behandleren får ledene til at sige klik. En behandling varer fra ca. 30 min – 1 time , alt efter sygdommens art, de fleste mennesker oplever undersøgelsen som en behagelig og afslappende oplevelse.