Menu

Posturologi

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Vi mennesker er ikke bestemt til at leve alene. Vi har brug for andre til at genspejle os. Gennem andre mennesker lærer vi os selv at kende. Jeg skelner mellem at være sammen og have et fællesskab, hvor man giver hinanden et med og modspil i kærlighed og respekt for hinandens forskellighed eller at være sammen i afhængighed af bekræftelse og tryghed. Det inderste formål med et forhold er, at vi hver især skal finde vor egen sandhed. Et menneske, der favner sig selv, har det godt. Det menneske som har ro og er i harmoni med sit oprindelige jeg, er bevidst om sine egne kvaliteter. Det menneske holder op med at gøre sin egen lykke afhængig af andre. Det menneske har også overskud til at støtte og respektere andre, som de er. De kan se sjælen i alle mennesker uden fordømmelse eller kritik af forskellige livs værdier. Dette menneske har meget at tilføre sit samfund og sine nærmeste.

Det er dog ikke for alle så enkelt at nå dertil. At forstå budskabet at der er kærlighed til os alle og i os alle, kræver at man forstår kærlighedens væsen inde i sig selv. Jeg har besøg af mange kvinder som søger kærlighed uden for dem selv. De tror at manden er målet for deres kærlighed. Eller midlet til at få opfyldt deres behov. De kommer, når de oplever, at ligegyldigt hvad de gør, så virker det ikke efter hensigten. Mange spørger mig som clairvoyant om de skal blive i forholdet, om de skal have børn med denne mand eller hvad de skal gøre for at få kontakt med den kærlighed, som de kan huske, at de oplevede engang. Det er ikke så mærkeligt, at det er mest kvinder, som stiller disse spørgsmål. Oftest er det dem, der har fingeren på pulsen, når parterne er ved at glide fra hinanden. Når kvinderne har opgivet kampen og enten forlader manden eller får en elsker, så ringer manden og spørger hvad f… det er der sker. De ringer, de kommer ikke selv. Når jeg så som clairvoyant i telefonen prøver at give et billede af forløbet, kan der undervejs komme en bemærkning om at “det sagde hun også”.!!! Eller “Det ved jeg egentlig godt”! Nå.

Jamen nogen gange kan det være en rigtig god ide at få en professionel tredjepart med ind i samtalen for at forstå hinandens budskaber. Mange kører fast i et tonefald af vrede og bitterhed over ikke at blive forstået. Eller man lytter bare ikke, for man har hørt det så mange gange at man ikke kan høre at nu sker der noget andet. Forventningens glæde?? Eller frygt. Hvis en part forventer kritik af vane, så kan det være svært at få partneren til at høre noget andet. Man kan også være så låst fast i negative angreb og flugt mønstre, at man næsten ikke kan bryde dem.
Heldigvis møder jeg mange mennesker især de 22-30 årige, som er bevidst om disse mekanismer og ikke blot vil lære at leve med det. De vil gerne have en partner, men det skal ikke være på bekostning af egne livs værdier. Det er meget oppe i tiden at kritisere unge mennesker for at være egoistiske og selvoptagede. Det gjorde man også på Grundtvigs tid. Går nok aldrig af mode. Det kan godt være, at det for nogle er nødvendigt at køre sololøb en periode og tænke alt eller intet indtil man ved, hvad det er man har brug for og får nogle flere erfaringer til at sortere forventninger og virkelighed samt lære sig selv dybere at kende.

Disse mennesker kommer senere og siger O.K. Jeg har fundet mit livs partner, men vi taler forbi hinanden, skændes uden at det ender i konstruktive løsninger og lyder alt for forskellige i vores samfunds- og livskvalitets-opfattelse. Hvordan får vi harmoni i forholdet? Mange har allerede et forhold bag sig og ved, at skilsmisse er ikke løsningen. I nogle tilfælde kan man være nødt til det, men hvis der overhovedet er et håb om samarbejde mod et tilfredsstillende forhold for begge parter er det langt at foretrække.