Menu

Qi Gong massage

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Qi kan oversættes til livs energi.  Gong  til arbejde, bevægelse:
QiGong er en  5000 år  gammel kinesisk lægekunst, som  er grundlaget for akupunktur og TaiChi. Det er en form for energi gymnastik, hvor de fysiske bevægelser forenes med åndedræt og  tankekoncentration. Qigong er præget af henholdsvis taoisme og buddhisme. De gamle mestre studerede dyrenes færden og forsøgte at gøre som dem. De beundrede dyrenes styrke og udholdenhed, og mange Qigong-øvelser efterligner dyrenes måde at bevæge sig på. Når vildgåsen trækker, kan de flyve lange strækninger uden hvil. Kineserne mener, at det skyldes, at de har meget Qi. Derfor er der f.eks. flere former for Qigong, der efterligner vildgåsen. Målet er at blive så ‘Naturlig’ som muligt. Jo nærmere vi kommer Naturen, jo mere kommer vi i balance, og jo bedre får vi det.
Der findes mange forskellige former for Qigong, der almindeligvis inddeles i hård Qigong (krigskunst) og blød Qigong der er målrettet mod genoprettelse og styrkelse af kroppens energisystem. Blød Qigong kaldes også for medicinsk Qigong, og det er en form for ‘energigymnastik’, hvor man arbejder med langsomme bløde bevægelser, åndedræt og tankekoncentrationQigong er kunsten at  lære og bevæge  livskraften i kroppen. QiGong er let at lære og huske, og alle kan være med. Børn, unge, gamle, syge og raske. Regelmæssig udøvelse er vejen til sundhed og livsglæde, skaber indre ro og harmoni i sindet  og modvirke stress, samtidig er en effektiv måde at  forebygge og helbrede sygdomme med. Den forhindrer tidlig senilitet og forlænger livet. Det er især effektivt i forbindelse med behandlingen af vanskelige sygdomme.
Ved hjælp af få enkelte øvelser og åndedræts og koncentrationsteknikker af blokkerer man meridianerne, tilfører Qi og balancerer kroppens Qi-cirkulation. Undervisning er en kombination af træning og energiregulering. Qigong virker som katalysator mod akutte og kroniske sygdomstilstande. Ved næsten alle sygdomme kan man få megen glade af QiGong træning, og regelmæssig øvelse forbedre helbredet og skaber indre ro og harmoni i sindet modvirker stress og fremmer livsglæden. Kineserne hævder, at regelmæssig udøvelse af Qigong også styrker intelligens, hukommelse,  samt modvirker senilitet og forlænger livet. QiGong er en metode til selvhelbredelse og vejen til sundhed og livsglæde, den er let at lære og huske, alle kan være med, både unge og gamle, syge og raske. Kinesiske undersøgelser viser blandt andet, at den positive effekt af visualisering – det vil sige evnen til at forestille sig hvordan en sygdom kan helbredes, – kan forbedres væsentligt, hvis man dyrker Qigon