Menu

Reinkarnation

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Reinkarnation er troen på, at efter døden følger en genfødsel . At alle mennesker har flere liv og der med bliver genfødt.
Det er tanken og troen, om at vores sjæl gennemlever mange liv her på jorden,  for at blive i stand til  at forstå Gudernes mening med livet og døden.

Troen på reinkarnation spiller en vigtig rolle i religioner som hinduisme og buddhisme. Reinkarnation er også taget op i nyere bevægelser som teosofien, antroposofien og spiritismen.
Hvis man følger hinduismen, bliver man genfødt på et højere niveau (f.eks. Præst) eller lavere niveau (f.eks. Rotte) alt efter hvordan man har været i sit liv (karma). Det laveste man kan blive genfødt som er underligt nok en hund . På grund af denne tro vil de fleste mennesker i Indien, som er et hinduistisk land, ikke slå rotter eller mus ihjel, selvom de æder 10% af høsten, det kunne jo være familie.
Man tror også at sjælen udvikler sig og bliver bedre og klogere efter hvert liv den lever som menneske på jorden. Til sidst er den så udviklet at den kan komme i paradiset for evigt.