Menu

Rolfing

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Rolfing er udviklet af Ida P. Rolf i USA i 1940-50, Rolfing er en metode hvor man manipulerer bindevævet i kroppen Bindevævet omgiver og forbinder alle kroppens strukturer: knogler, muskler, nerver, blod og lymfekar samt de  indre organer.
Rolfing påvirker kroppens dybere lag. Livet igennem præges kroppen af traumer, operationer,  chok, betændelse, psykiske spændinger m.m. Disse traumer gør at der opstår ændringer i bindevævet i form af: ar, forkortelser og  fortykkelser det er ubalancer, som giver skævheder (kroppen kompenserer og danner yderligere en ubalance). Hvis f.eks. en arm eller fod  forvrides, vil kroppen instinktivt beskytte den. Den raske del af kroppen må så bære forholdsvis mere vægt, hvilket igen medfører, at vægtfordelingen og muskelarbejdet ændres fra den syge del til den raske. Når den syge del  igen er rask, har kroppen måske vænnet sig til dette bevægelses mønster, som nu ikke længere er en beskyttelse, men en “dårlig vane”  kroppen er i kronisk ubalance. Dette mærkes  som smerter, nedsat funktion og evt. komplekser, og må derfor nødvendigvis også fremkalde sjælelige reaktioner. Ved Rolfing behandlingerne bliver al den energi som man brugte på at fastholde låste forsvars organismer, den energi vil bliver frigjort som livs energi og med friheden følger samtidig en indsigt i den angst og de hæmninger der har begrænset vores muligheder.
Rolfing foregår via en blid og behagelig form for bindevævs massage Rolfing bevirker at de enkelte muskler  løsnes og strækkes det giver en friere krops holdningen og lettere og mere graciøs gang, og bedre bevægelighed, et forbedret åndedræt, forøget energi og færre spændinger og et lettere sind.  Rolfing er med til at genoprette det enkelte menneskes balance, fra isse til fod og indefra kernen og helt ud til overfladen  hermed frigøres kroppen og kan lade sig understøtte af tyngdekraften i stedet for at knuges sammen af den. De forandringer som opnås ved Rolfing er varige.  Kan også bruges ved  hvis man ønsker en øget ydeevne indenfor sit arbejdsområde, skuespil, dans, sport eller mod kroniske muskelsmerter,  underlivssmerter, rygproblemer, kredsløbsforstyrrelser, højt stressniveau eller udmattelse.
Når vi klager over kronisk stivhed, ømhed og smerter, er det ofte bindevævsfascien, der er problemer med.. Den krymper, svulmer og hænger fast i andre strukturer og de hæmmer bevægelsesfriheden.
Rolfing tillader fascierne at løsnes og behandlingen strækker de væv som har trukket sig sammen og lader fibrene i kroppen søge tilbage mod naturlig stilling, akkurat som planter søger mod lys og vand.

Det anbefales at tage 10 behandlinger i et forløb hver af ca. 1 times varighed og med ca. 7-14 dages
Den første behandling er en introduktion hvor du tager stilling til om det er noget for dig
behandling 2 arbejdes der med fødder og underben
behandling 3 arbejdes der med siderne og lænden
behandling 4 arbejdes der med indersiden af benene
behandling 5 arbejdes der med maven og underlivet
behandling 6 arbejdes der med bagsiden af benene og bækkenet
behandling 7 arbejdes der med hoved og nakke
behandling 8  – 9 – 10 arbejdes der med skuldre, bækken rygrad og at samle kroppen til en helhed.