Menu

Shiatsu

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Shiatsu stammer fra Japan og betyder fingertryk. Ved tryk på kroppens akupunkturpunkter bringer man, ved denne form for fysioterapi menneskets krops energi i balance, og fremmer herved et godt helbred.
Shiatsu er fællesnavnet for en blanding af forskellige behandlings tekniker, bl.a. healing og akupressur.
Som udgør troen på en vital kraft, som kaldes ki, som flyder gennem hele kroppen via meridianbanerne. Når kroppen er svækket på grund af umådeholden livsførelse eller følelsesmæssige problemer, flyder ki ikke længere jævnt, men har enten svage steder, med for lidt ki eller andre steder, hvor der er for meget ki, dermed opstår der sygdomstilstande.
Når ki’en er svag, styrkes den bedst gennem vedholdende tryk på punktet, mens hvis den er blokeret, vil det tit være godt at massere punktet, med små roterende bevægelser, så energien  kan spredes. Når der er underskud af det ene, er der overskud af det andet. Det drejer sig om at få ki’en til at flyde jævnt i hele kroppe.
En shiatsu behandling foregår som regel i gulvhøjde på en hård madras, eller et tæppe på gulvet i et lunt og luftigt rum,og med behageligt løstsiddende tøj.
Shiatsu, bliver udført på klientens krop, ved at man bruger tommelfingrene, de andre fingre eller håndfladen. Mange anvender derudover underarme, albuer, knæ og fødder, hvor det er nødvendigt. Dette aflaster fingrene, og giver et tungere tryk på kroppen og større trykareal. Massøren har ikke brug for styrke, men bruger derimod tyngdekraften i sin behandling. Mange gange vil et optimalt tryk bedst kunne ske på klientens udånding.