Menu

Thetametoden

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Thetametoden er en effektiv behandling mod ordblindhed.
Et liv uden besvær med at læse og skrive.

Vores behandlingsmetode, som går ind og arbejder med årsagerne bag ordblindhed, har hjulpet rigtig mange børn og voksne.

En dreng i 5 klasse beskrev resultatet af sin behandling således: “Det er ligesom om jeg har fået ryddet op i min hjerne og lagt ordene på plads”.

Evnen til at kunne læse og skrive bliver i manges øje sidestillet med personens intelligensniveau. Det er en fejlagtig opfattelse. Ordblindhed er en specifik, sproglig forstyrrelse, som skyldes medfødte anlæg. Ordblinde har store vanskeligheder med at lære at læse og skrive, fordi de har problemer med at forbinde bogstaver og stavelser med sproglyde. Ordblinde er normalt begavede mennesker. Mange er endda meget velbegavede og tillige meget kreative. Derfor findes der mange ordblinde designere, arkitekter, skuespillere og kunstnere.

Problemet er, at holdningen til ordblinde ofte er meget ubarmhjertig. Ordblinde får derfor mange andre problemer at slås med end læsning og stavning. I Thetametoden tager vi udgangspunkt i at give den ordblinde et større selvværd og en større selvtillid. Metoden, som bygger på en viden om hjernens målbare elektriske svingninger, er meget effektiv i behandlingen af ordblindhed. Klienterne behandles med lyd-, lys- og verbal terapi. Ved at sende hurtige signaler fra venstre øre til højre øje og omvendt mindskes den ubalance mellem de to hjernehalvdele, som er medvirkende til ordblindheden.

Hver behandling tager ca. 45 min. og den ordblinde oplever normalt forbedringer allerede efter de første behandlinger.

Kilde : Mogens Kokholm