Menu

Yoga

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Yoga er et årtusindgammelt system, der stammer fra Indien, der findes flere forskellige former for yoga. Yogastillingerne er udarbejdet i forbindelse med nøje kendskab til den menneskelige anatomi og fysiologi. Intet i yoga er tilfældigt,  det er heller ikke ligegyldigt i hvilken rækkefølge øvelserne og stillingerne udføres. De skal så vidt mulig modsvare hinanden. Det gælder her som overalt i Yoga at skabe balance . I yoga arbejder man stille, roligt og koncentreret med opmærksomheden rettet mod kroppen og de belastningspunkter, der opstår under træningen. Herved øves evnen til koncentration. Yogaen er først og fremmest en vej til sundhed , smidighed og harmoni og afhjælper ubalancer i kroppen.

Det meste kendte yoga,  kaldes for Hatha Yoga. Denne yoga-form  er en  sund og mild form for der også kan bruges af gravide kvinder og  børn. Hatha Yoga lærer udøveren at trække vejret på en sundere og bedre måde. Vejrtrækningerne er vi stand til selv at kontrollere og er dermed i stand til at påvirke ilt og kuldioxid i kroppen, vejrtrækningen er bindeledet mellem bevidste og ubevidste processer i kroppen, denne yoga form lærer os  at beherske vor egen vejrtrækning, sammen med øvelserne som påvirker muskler og nervebundter.
Hatha Yoga gør udøveren mere opmærksom og nærværende i livet og beskæftiger sig med  yoga-dyrkerens indre verden, og med kroppens og sindets fornemmelser. De fysiske stillinger og åndedrætsøvelser som tilsammen udgør Hatha Yoga  er beregnet til at udrense kroppen så pranastrømmen  (tilsvarende:meridian baner) kan flyde frit
 .

Yoga har en god virkning på mange forskellige sygdomme som f.eks. åndedrætsproblemer, astma, bronkitis, fordøjelsen, overvægt, søvnløshed, rygproblemer, hovedpine menstruationsproblemer, forhøjt eller lavt blodtryk, træthed åreknuder m.m.