Menu

Zoneterapi

5. januar 2017 - Alternative behandlingsformer

Zoneterapi er nok den alternative behandlingsform, som bruges af flest klienter og behandlere i Danmark , og det er også den behandlingsform, som er mest brugt i videnskabelige projekter vedrørende alternativ behandling. 

Zoneterapi består i tryk og massage af fødderne (hænderne kan også anvendes). Det er en århundredgamle , ikke lægelig behandlingsform, der vakte en del interesse i Danmark fra begyndelsen af 1970erne. I dag bliver zoneterapien brugt til  udbedring af mange sygdomme, der er også en del som bruger den som forebyggelse af sygdomme, der er også en del zoneterapeuter som har specialiseret sig i spædbørn´s Zoneterapi. 

Behandlingen bygger på teorien om, at der på fødderne findes reflekszoner, som afspejler kroppens funktionerog at man med trykpåvirkninger af bestemte punkter under fødderne og i hænderne kan behandle smerter og sygdomme i organer og væv andre steder i kroppen.
Behandlingen medfører at der sker en udrensning og en afbalancering i kroppen. Er der blokeringer i kroppen, kan det af en zoneterapeut mærkes som små krystaller, der så skal masseres væk. Der  masseres med hænderne og klienten kan mærke det som smerte i det område hvor blokering er. Smerten skal  masseres væk og man kan mærke, at punktet lidt efter lidt bliver mindre smertende og ubalancen bliver rettet op.

Ved behandlingen anvender professionelle zoneterapeuter kun fingre og hænder. Behandlingen virker afslappende og giver bedre cirkulation i lymfekirtler og vener, behandlingen har vist sig at være gavnlig for en lang rakke sygdomme som f.eks. astma, bronkitis, barnløshed; migræne, bihulebetændelse, blærebetændelse, rygsmerter, smertelindrende, forstoppelse, hæmorider, immunforsvaret, kredsløbsproblemer, iskias, fordøjelsesproblemer, spændinger i nakke og skuldre, menuetrationsproblemer m.m.
En behandling varer fra 30 – 60 min. forskelligt fra terapeut til  terapeut. Antallet af behandlinger afhænger af den aktuelle tilstand og reaktion. Under behandlingsforløbet  gennemgår din krop en urenselses proces, hvor der kan opstå forkølelse, ondt i halsen, ledsmerter, diarré og hyppig vandladning. Hvor voldsom udrensningen bliver afhænger af hvor store mængder giftstoffer du har i din krop.